Forum o tematyce religijnej, powołaniowej, młodzieżowej.
Jak w temacie Jam skupiona na duchowości skończyłam (wykończyłam?) dzisiaj (właściwie wczoraj) - "O odnowie życia zakonnego i kierownictwie duchowym. Niepublikowane listy Thomasa Mertona" i zaczęłam "Miłość przekracza granice" Angeliki Daiker (niezwykle wciągająca biografia o niezwykłej kobiecie msJ Magdalenie).
Moderator
a ja "mój Chrystus połamany"
A ja w książkach do magisterki...
Czyli wszystko co o Matce Teresie z Kalkuty można...
Więc na samą myśl o tej postaci robi mi się nie dobrze... (za bardzo się przejadłam... no i fakt, że to jest do magisterki...);(
'Chata'. Ale nie mogę dokończyć..
oKasia napisał:
A ja w książkach do magisterki...
Czyli wszystko co o Matce Teresie z Kalkuty można...
Więc na samą myśl o tej postaci robi mi się nie dobrze... (za bardzo się przejadłam... no i fakt, że to jest do magisterki...);(
skąd ja znam ten ból Oczywiście nie pisałam o Matce Teresie, ale przez jakiś czas na literaturę z zakresu mej magisterki reagowałam wręcz alergicznie. Na szczęście, po obronie i odsapnięciu od tematu, nastąpiła pełna remisja
Życzę lekkiego pióra, a bardziej po literacku "połamania go"
Moderator
Poemat Boga-Człowieka
ja czytam o wspomaganiu dziecka w wieku przedszkolnym
oczywiscie czytam poniewaz to bedzie na egzaminie tak z własnej inicjatywy złapałabym inna ksiażkę :0
Ania napisał:
podręcznik do historii, wydawnictwo Demart,
nie polecam ;p
Dzięki mojej pani od historii odpycha mnie od tego przedmiotu. Kiedyś nawet lubiłam.
Faustynka napisał:
zazdroszcze Ci kochana ze czytasz tak piękną ksiażke
Tak, tylko mało czasu, nie ma bardzo kiedy czytać. Ale ma w sobie coś ta książka.
Aaniu, witaj w klubie... Ja też kiedyś lubiłam... A dzięki mojej obecnej nauczycielce, sama nazwa przedmiotu wywołuje we mnie serię nieprzyjemnych odczuć
Nie sztuka powiedzieć: "Jestem!". Trzeba jeszcze być.